Tavaszköszöntő túra a Kőszegi-hegységben és az Alpokalján

Március végére reméljük megérkezik az igazi tavasz és egy jó hangulatú, nem túl megerőltető de annál szebb programmal várjuk az érdeklődőket! Kőszeg utcáin és környékén járva az ember néha úgy érzi mintha már nem is Magyarországon sétálna, Ausztria közelsége erősen érezhető a környéken. Túránk során felfedezzük a hegység legszebb ösvényeit, kilátóit és meglátogatunk két szépen felújított várat is. Akinek pedig esetleg a túrák után borozgatni támadna kedve, a Cáki műemlék pincesoron arra is nyílik lehetőség:-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Az Alpok legkeletibb vonulatának ölelésében vár türelmesen, hogy rátalálj, és időutazásra hívjon macskaköves utcáin. Harangok mesélnek régmúlt korokról, és fák regélnek a madarakról. Féltve őrzi kincseit évezredek óta, de kapui nyitva állnak. A gyógyító szubalpin klíma, a környék történelmi múltja, a város nyugalmat árasztó hangulata, az egyre bővülő kulturális programok, a színvonalas vendéglátás mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az ide látogatóknak kellemes időtöltést jelentsen e vidék. A túrázni vágyóknak számtalan lehetőség kínálkozik a minden évszakban változatos színekben pompázó hegységben. Természeti örökségét megőrizendő 1980-ban létrehozták a Kőszegi Tájvédelmi Körzetet, amely 4300 hektáron terül el (ebből 550 ha fokozottan védett), és Kőszeget, valamint Kőszeg-hegyalja öt kis települését, Cákot, Bozsokot, Velemet, Kőszegszerdahelyet és Kőszegdoroszlót foglalja magában. Itt, Magyarország nyugati határszélén található a Dunántúl legmagasabb pontja, a 883 m magas Írott-kő…” (forrás: http://www.orseginemzetipark.hu/)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Időpont: 2017. március 24-26.

Tervezett program:

1. napi program 

Velem-Vöröskereszt-Kopasz Kendig-Kendig-Hármashatár hegy-Írott kő (kilátó)-Hosszú völgy-Velem

16km, 750m szintemelkedés

(akiben ezután még túlteng az energia azzal egy 3 km-es 200m szintemelkedéssel járó túra során meglátogatjuk a Velem határában álló Szent Vid kápolnát)

2. napi program

Cák-Kőfejtő-Meszes völgy-Steinbach kő-Óház tető (kilátó)- (Hétvezér forrás)-Irány hegy-Cáki műemlék pincesor  (borkostolási lehetőséggel:-))

14km, 500m szintemelkedés

3. napi program 

Kőszeg Jurisics vár, városnézés – Léka vára (Ausztria)

(A programot a túravezetők az időjárástól, illetve a csapat erőnlététől függően saját belátásuk szerint módosíthatják!)

Túravezetők: Benedeczki Éva, Benedeczki Tamás

Utazás: egyénileg (az autókat segítünk összeszervezni)

Részvételi díj: 5000 Ft (14 éven aluliaknak ingyenes!), ami nem tartalmazza a szállás és az étkezések árát, valamint a várbelépők és az esetleges múzeumi belépők díját

Minimális létszám: 5 fő

Információ: +3630/294-7256

Jelentkezés:  kofitt.tse@gmail.com

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA