Húsvéti zarándoklat a Magyar Zarándokút Kalocsa-Császártöltés szakaszán

Húsvét lévén úgy gondoltuk, végigjárjuk a Magyar Zarándokút ezen szakaszát. A túra célja az, hogy Mindenki elmélyedhessen kicsit önmagában és a természetben a húsvéti nagy forgatag közben. Remélhetőleg ezt már szép tavaszias időjárás közepette tudjuk majd megtenni, és közösen gyönyörködhetünk az ébredező természet erejében!

zarandokjel

“A Magyar Zarándokút hazai szent helyeket (különleges kisugárzású helyeket) érintve, Esztergomból vezet Máriagyűdre, alapja lehet majd a Czestochowa – Medugorje között tervezett nemzetközi zarándokútnak. Az Út fizikai megtestesítését a zarándokszállások kb. 20–35 km-enkénti hálózata és a kijelölt, „felfestett” útvonal adja. A hagyományokra alapulóan tervezett útvonal többnyire földutakon, turista ösvényeken a természetben vezet, de a közbeeső települések belterületeit érinti. A tervezett zarándokút teljes hossza mintegy 420 km. Az útvonal hosszának fele hegyvidék, fele pedig alföldi sík terep. Átvezet a Pilisen, a Kiskunsági Nemzeti Parkon és a Mecseken. A szállásokat, amelyek olcsó, puritán, csoport-szállások, önkormányzati, egyházi és civil összefogással alakítjuk ki és működtetjük minél egyszerűbb módon. Idővel a működő Út mentén megjelennek a differenciált szolgáltatást biztosító magánszállások és önfenntartóvá válik a rendszer. Az útvonal teljes hossza teljesíthető több időszakban, akár több év alatt is. Tapasztalataink szerint egy hét zarándoklat kell ahhoz, hogy érezhetővé váljon a hatása, amely előre pontosan nem definiálható. Az Utat elmesélni, bemutatni, filozófiáját megértetni másokkal nem lehet. A Zarándokutat át kell élni, át kell érezni és csak útközben tapasztalható meg, kinek, mit jelent valójában. Noha az Út különböző embereknek kicsit mást és mást jelenthet, hisszük, hogy morális és mentális „tisztító – rendező hatása” vitathatatlan. A zarándokutat bármilyen (vallási, ideológiai, bőrszín szerinti, stb.) megkülönböztetés nélkül mindenki bejárhatja, aki elfogadja a működés szabályait. Tekintettel arra, hogy a zarándokúton a mentális kikapcsolódás, felfrissülés garantált, az út végiggyalogolása pedig nem jelent nagyobb költséget annál, amit az ember otthon költ magára, biztosak vagyunk benne, hogy idővel keresetté válik. A zarándokszállások kialakítását a Magyar Zarándokút Önkormányzati Társulás segítségével fejlesztjük. Hálózati alappontként (ahol már a megnyitástól igénybe vehető szállás) szerepelnek az alábbi települések: Esztergom, Dobogókő, Pilisszántó, Pilisszentiván, Budapest XII. és XXII. kerülete, Szigetszentmiklós, Dabas, Ráckeve, Dunavecse, Harta, Kalocsa, Fajsz, Szekszárd, Ófalu, Pécsvárad, Hosszúhetény-Püspökszentlászló, Pécs, Máriagyűd.” (forrás: http://magyarzarandok.hu/)

20160221_121309

Időpont: 2017. április 15.

Tervezett túraútvonal: (26 km)

Kalocsa főszékesegyház – Kalocsa temetői kálvária – Halomi hegy – Homokmégy Római Katolikus templom – Sármégyi templomrom – Császártöltés Római Katolikus templom

(A programot a túravezetők az időjárástól, illetve a csapat erőnlététől függően saját belátásuk szerint módosíthatják!)

kalocsa-templom

 

letoltes-1

 

 

Túravezetők: Juhász László, Benedeczki Tamás

Utazás: egyénileg (az utazást segítünk összeszervezni, de mivel a kezdő és végpont nem ugyanott van, kérjük az egyesület e-mail címén jelezni a részvételi szándékot az esetleges kisbuszszervezés miatt!)

Részvételi díj: Ingyenes túra!

Minimális létszám: 5 fő

Információ: +3630/294-7256

Jelentkezés